KT Paloturvapalvelut Oy yhteistyöhön Kojamo Oyj:n kanssa

KT Paloturvapalvelut Oy on solminut valtakunnallisen yhteistyösopimuksen  Kojamo Oyj:n kanssa. Sopimukseen sisältyvät kaikki Lumo-kotikeskusten hallinnassa olevien turvajärjestelmien huollot. Lisäksi KT Paloturvapalvelut suorittaa kohteissa myös muut kiinteistöturvallisuusalan asennus- ja asiantuntijatyöt.

– Valtakunnallisesti järjestetyn kilpailutuksen myötä solmittu sopimus ratkesi eduksemme uskoakseni siksi, että olimme avoimia hinnoittelussamme ja tarjosimme lisäksi laajan lisäpalveluiden kattauksen. Arvioni mukaan uusi kumppanimme haki yhteistyöltä ennustettavuutta ja läpinäkyvyyttä, KT Paloturvapalvelut Oy:n toimitusjohtaja Joona Timonen sanoo.

Arvot lyövät kättä

KT Paloturvapalvelut Oy:n toimintaa ohjaavat arvot sopivat hyvin yhteen Kojamo Oyj:n tavoitteiden kanssa. Yhdessä yritykset tavoittelevat kaupunkiasumisen viihtyvyyttä, laadukkuutta ja turvallisuutta.

– Jatkossa kehitämme yhdessä muun muassa palvelutarjontaamme. Samalla tietysti edistämme Kojamon strategisia tavoitteita asumisturvallisuuden ja -viihtyvyyden sekä ajanmukaisuuden osalta.

Menestystä edeltää kova ja määrätietoinen työ. Sen tietävät myös KT Paloturvapalvelut Oy:n omistajat Joona Timonen ja Pertti Kekkonen.

Timosen mukaan asiat ovat hyvin silloin, kun kiinteistöihin asennettu tekniikka on ammattitaitoisesti huollettua ja siihen voidaan luottaa.

Timosen mukaan asiat ovat hyvin silloin, kun kiinteistöihin asennettu tekniikka on ammattitaitoisesti huollettua ja siihen voidaan luottaa. Se, että kiinteistöturvallisuustekniikan järjestelmät ovat kunnossa, on itsessään ensiarvoisen tärkeää. – Se on tekemämme arvokkaan työn pääpaino. Asioita on kuitenkin tarkasteltava myös Lumo-asukkaan näkökulmasta. Se merkitsee asumismukavuuteen liittyvien asioiden huomioimista, kuten palovaroitinjärjestelmien virhehälytysten määrän vähentämistä määräaikaishuolloin ja korjauksin.  – Näillä asioilla on suora yhteys asukkaiden asumismukavuuteen ja turvallisuuteen.

 

Toimitusjohtaja Joona Timonen ja tekninen johtaja Pertti Kekkonen suunnittelevat jo seuraavia yrityksen siirtoja.

Kasvun haasteet ja mahdollisuudet

Kojamon Oyj:n vahva kasvu toteutuu suurelta osin samoissa kasvukeskuksissa, joihin KT Paloturvapalvelut Oy parhaillaan valmistelee palveluverkostonsa laajentamista. Niitä ovat pääkaupunkiseudun lisäksi muun muassa Jyväskylä, Tampere ja Oulu.

– Toimimme jo ennen Kojamo-sopimusta valtakunnallisesti, mutta nyt pystymme aikaisempaa paremmin tarjoamaan paikallisempaa palvelua. Maakuntiin muodostuu vähitellen uusia palveluverkostomme tukipisteitä.

Kenties suurimman haasteen yrityksen kasvulle aiheuttaa kuitenkin osaavan työvoiman puute – seikka, joka on paljon esillä julkisuudessa, kun puhutaan talouskasvusta ja työllisyysasioista.

Uusia työntekijöitä perehdytetään tehtäviinsä sitä mukaa kuin heitä palkataan. Myös se vaatii ammattilaisilta joustavuutta vaikkapa työvuorojen järjestelyissä.

– Kasvuun liittyvät asiat ovat meillä kuitenkin kaiken kaikkiaan erittäin hyvin hallinnassa, Timonen summaa.

 

Rakennuskannassa vanhaa ja uutta

Maallikon silmin katsottuna kaikki talot voivat vaikuttaa pitkälti samanlaisilta. Kuitenkin esimerkiksi turvalaitekanta on alueellisesti eri-ikäistä ja -tasoista.

– 2020-luvun tuoreella tekniikalla varusteltu talo on hyvin erilainen verrattuna 1970-luvun rakennukseen. Se vaatii meiltä vahvaa ammattitaitoa, jotta suoriudumme kaikista eteen tulevista työtehtävistä, Joona Timonen sanoo.

Kojamo-yhteistyön myötä KT Paloturvapalvelut Oy saa vahvan referenssin.

– Olemme alusta saakka huoltaneet työssämme monipuolisesti vaikkapa paperiyhtiöiden kiinteistöjä tai kaupunkien omistamia rakennuksia. Nyt saamme mahdollisuuden työskennellä Kojamon Lumo-kotikeskusten kaltaisen vahvan brändin kanssa.

Uutta yhteistyösopimusta voi siis pitää virstanpylväänä?

– Kyllä, ehdottomasti, tyytyväinen toimitusjohtaja toteaa.

Ota yhteyttä palvelevaan huoltoomme linkistä:  Yhteystiedot KT Paloturvapalvelut Oy

Faktaa

– KT Paloturvapalvelut on vuonna 2017 perustettu paloturvallisuusalan perheyritys, joka työllistää vajaat 20 kiinteistöturvallisuusalan ammattilaista.

– Tällä hetkellä se luo ja ylläpitää asiakkaidensa asumisen turvallisuutta yhteensä noin 1 500–2 000 kiinteistössä, joista yli 750 on Kojamo Oyj:n hallinnoimia.

– Kojamo Oyj on Suomen suurin kiinteistösijoittaja, joka haluaa uudistaa suomalaista vuokra-asumista haluttavammaksi. Keskeisesti tämä toteutuu Lumo-brändin avulla.

– Kojamossa työskentelee tällä hetkellä noin 300 työntekijää sekä useita kymmeniä kesätyöntekijöitä vuosittain.

23.9.2021 / Niko Seppä