Toimitusjohtaja Joona Timonen vastaa koronaan liittyviin kysymyksiin.

Asiakkaat ovat lähentyneet meitä maassa vallitsevan epidemian johdosta erilaisin kysymyksin toiminnastamme. Tässä osiossa KT Paloturvapalvelut Oy:n toimitusjohtaja Joona Timonen vastaa yleisimpiin kysymyksiin:

Miten epidemia vaikuttaa yleisesti yrityksen toimintaan?

”Ajat ovat poikkeuksellisia koronavirus COVID-19 leviämisen vuoksi ja tunnemme vastuumme yrityksenä reagoida. Koko henkilökuntaamme on ohjeistettu estämään pisaratartunnan syntymistä tarpeen mukaisella suojautumisella, valveutuneella oireiden tarkkailulla sekä käsihygienialla. Asiakastapaamisia emme poikkeuslain aikana sovi ja kaikki informaatio pyritään hoitamaan sähköpostitse.”

Miten epidemia vaikuttaa taloyhtiössä tai kiinteistössä tehtäviin turvahuoltoihin?

”Tilatut työt hoidetaan tapamme mukaan ammattitaitoisesti noudattaen tarkkaa hygieniaa ja varovaisuutta. Vahinko ei tule kello kaulassa edes poikkeuksellisina aikoina ja monet työt ovat paitsi ehdottoman tärkeitä, myös lakisääteisiä, jonka vuoksi vastuullisena yrityksenä huomioimme työtehtävät ja mahdolliset kontaktit tarkkaan. Nyrkkisääntönä yleisissä tiloissa tehtävät työt ovat mahdollisia suorittaa normaalisti varovaisuutta noudattaen ja esimerkiksi käynnissä olevilla työpaikoilla sekä asuinhuoneistoissa suoritettavissa töissä kiinnitetään erityistä huomiota tartuntariskeihin suojautuen tilanteen vaatimalla tavalla. ”

Mitä turvallisuuteen liittyviä töitä pystyy epidemian aikana tekemään?

”Kaikki työt ovat tehtävissä. Meiltä löytyy henkilökohtaisia suojaimia kevyestä suojaimesta aina kokomaskeihin, tilanteen ja kohteen mukaisesti suojaudutaan kunnioittaen asiakkaan turvallisuuskäytäntöjä sekä ohjeita. Olemme pandemian aikana suorittaneet asuinhuoneistoissakin kriittisten palovaroitinjärjestelmien korjaustöitä, tällöin olemme olleet erittäin tarkkaan suojattuina hengitysmaskein, käsinein ja suojalasein, oma sekä asiakkaan tartuntaturvallisuus huomioiden.”

Mitä turvallisuuteen liittyviä töitä kannattaa nyt tehdä?

”Tällä hetkellä esimerkiksi julkisten ja yhteisten tilojen käyttö on vähäistä. Nyt kannattaa erityisesti suorittaa sellaisia töitä, joiden hoitaminen muutoin olisi hankalaa ihmismassojen tai käytännöllisyyden vuoksi. Tällaisia töitä ovat mm. käytävätiloissa, yleisissä tiloissa sekä toimisto- ja teollisuustiloissa suoritettavat turvatekniikan työt sekä oikeastaan kaiken tyyppiset työt, joiden suorittaminen normaalikäytön aikana aiheuttaa pientäkään haittaa toiminnalle tai liikkumiselle tiloissa. Esimerkiksi taloyhtiöiden väestönsuojien tiiveyskokeet voidaan suorittaa ilman ylimääräisiä henkilökontakteja.”

Annamme lisätietoja:

info@paloturvapalvelut.fi

0202742180